Generally speaking and on a wide array of pressing issues, Congressman Darrell Issa (R – California…
CFIF on Twitter CFIF on YouTube
Potential Appointment of Rep. Darrell Issa to IP Subcommittee Leadership Raises Concern

Generally speaking and on a wide array of pressing issues, Congressman Darrell Issa (R – California) has proven a reliable leader who maintains solid support among conservatives and libertarians.

The prospect of Rep. Issa leading the House Judiciary Committee’s Courts, Intellectual Property, and the Internet Subcommittee, however, has sparked significant opposition and pushback from intellectual property (IP) proponents.  And for sound reasons.

For example, in urging new House Judiciary Committee Chairman Jim Jordan (R – Ohio) not to select Rep. Issa for the role, IPWatchdog’s Paul Morinville lists a litany of concerns based upon Issa’s record:

Issa is the wrong person for the job and has demonstrated that since he joined Congress.  He has sponsored and cosponsored…[more]

January 23, 2023 • 10:13 AM

Liberty Update

CFIFs latest news, commentary and alerts delivered to your inbox.
Jester's Courtroom Legal tales stranger than stranger than fiction: Ridiculous and sometimes funny lawsuits plaguing our courts
CFIF Veterans Day Quiz Print
By CFIF Staff
Thursday, November 10 2022

 alt

Take CFIF’s 11-Question Veterans Day Quiz and test your knowledge of the brave men and women who defend our freedoms.

(Answer key may be found at the bottom)


1. Veterans Day is celebrated annually on November 11th for which one of the following reasons?

a. The Treaty of Versailles was signed on that date
b. The WWI armistice occurred on that date
c. The American Revolution ended on that date
d. Pearl Harbor was attacked on that date

2. Which of the following is the highest military decoration which can be awarded an individual serving in the Armed Services of the United States?

a. Army, Navy, Air Force, Coast Guard Cross
b. Distinguished Service Medal
c. Medal of Honor
d. Silver Star

3. What is the oldest continuously occupied military post in the U.S.?

a. Fort Monroe, Hampton, Virginia
b. Fort Hamilton, Brooklyn, New York
c. U.S. Military Academy, West Point, New York
d. U.S. Naval Academy, Annapolis, Maryland

4. Until 1947, the U.S. Air Force had been most closely associated with which one of the following service branches?

a. U.S. Army
b. U.S. Navy
d. U.S. Coast Guard
d. U.S. Marine Corps

5. “Semper Paratus” (Always Ready), is the motto of which one of the following services?

a. U.S. Marine Corps
b. U.S. Coast Guard
c. U.S. Army
d. U.S. Navy

6. The Friday before Mother’s Day is traditionally recognized as which one of the following?

a. Armed Forces Day
b. Memorial Day
c. Military Spouse Appreciation Day
d. V-E Day

7. In which one of the following years did Congress pass its first Declaration of War?

a. 1776 
b. 1812
c. 1917
d. 1941

8. Which one of the following was the first federally authorized housing and medical facility for disabled U.S. veterans?

a. The Naval Home
b. The Soldiers’ Home
c. St. Elizabeth’s Hospital
d. Walter Reed Army Medical Center

9. Which U.S. President signed legislation to establish the Department of Veterans Affairs as a cabinet agency?

a. Herbert Hoover
b. Jimmy Carter
c. Ronald Reagan
d. George H.W. Bush

10. Which pair of the following U.S. Presidents both served on an aircraft carrier and had one named after them?

a. John F. Kennedy & Dwight D. Eisenhower
b. Ronald Reagan & John F. Kennedy
c. George H.W. Bush & Gerald R. Ford
d. Harry S. Truman & Jimmy Carter

11. Which one of the following patriots from the American Revolution is credited with stating, “I know not what course others may take; but as for me, give me liberty or give me death?”

a. Patrick Henry
b. Nathaniel Greene
c. Nathan Hale
d. Paul Revere

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"The price of freedom is eternal vigilance" President Thomas Jefferson


Answers:  1(b); 2(c); 3(c); 4(a); 5(b); 6(c); 7(b); 8(a); 9(c); 10(c); 11(a)

Quiz Question   
In what year did Congress pass the Uniform Monday Holiday Bill?
More Questions
Notable Quote   
 
"Just about everyone in America has an opinion on how the Centers for Disease Control (CDC) handled the COVID pandemic response -- and these opinions often follow political lines. However, trust in the agency is low among Americans of all political stripes, and even Director Rochelle Walensky has acknowledged that the CDC has failed to 'reliably meet expectations.'A lack of public confidence in the…[more]
 
 
—Havilah Wingfield, Visiting Fellow at Independent Women’s Forum and Fellow with Health Reformers Academy
— Havilah Wingfield, Visiting Fellow at Independent Women’s Forum and Fellow with Health Reformers Academy
 
Liberty Poll   

Although early in Kevin McCarthy's tenure as House Speaker, how would you grade him on his performance thus far?